Het stadsbestuur van Landen organiseert de campagne “Wie landt in Landen?”, om toekomstige ondernemers aan te trekken en verder te begeleiden. De stad gaat op zoek naar drie starters die hun intrek zullen nemen in evenveel speciaalzaken. 

In het kernwinkelgebied van Landen openen er dit najaar drie speciaalzaken: een horecaconcept, een voedingsspeciaalzaak en een zaak met ruimte voor vrije invulling. Voor de realisatie van de handelszaken gaat het stadsbestuur op zoek naar drie enthousiaste ondernemers die de uitdaging willen aangaan en kunnen rekenen op heel wat ondersteuning.

Starterspakket 

De drie starters krijgen de mogelijkheid om een door de organisatie gekozen pand om te toveren. In ruil moeten ze het eerste jaar geen huur betalen. Voorts biedt de stad gratis publiciteit bij de opening, een coachingstraject van Unizo én een startersbudget van 2.000 euro. Daarnaast worden er ook vrijblijvende partnerships aangeboden.

Roadshow 

De stad organiseert een roadshow langs verschillende opleidingsinstanties. Wie geïnteresseerd is kan zich kandidaat stellen en maakt na een selectieprocedure kans op een eigen zaak in het centrum van Landen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van de stad Landen en zich meteen inschrijven. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Gert Marchoul, ambtenaar Lokale economie van de stad Landen of met Marijke Houben, medewerker van CityD (bedrijf dat instaat voor de coördinatie van het project).