FLANDRES TECH HUBSports.Tech wil als netwerkplatform de muren tussen bedrijven, sportclubs, onderzoeksinstellingen en het beleid slopen. Donderdagavond is er de kick-off.

“In Vlaams-Brabant zijn er veel partijen die baanbrekend werk leveren in sport en technologie”, zegt coördinator Tine Van Lommel van Sports.Tech. “In de praktijk blijkt dat ze onvoldoende op de hoogte zijn van elkaars projecten, op een eiland werken en zo een hoop opportuniteiten mislopen. Sports.Tech is een netwerkplatform dat de muren tussen bedrijven, sportclubs, onderzoeksinstellingen en het beleid sloopt. We slaan de brug tussen sport en technologie en faciliteren de samenwerking tussen alle actoren om sneller, meer en betere innovatieve producten en diensten uit te werken. Door te zorgen voor een betere kruisbestuiving optimaliseren we het potentieel en innovatievermogen die de prestaties van onze sporters naar een hoger niveau tillen.”

De kick off heeft plaats in De Hoorn aan de Sluisstraat 79 in Leuven op donerag 26 maart om 20 uur. Na het welkom door coördinator Tine Van Lommel,gedeputeerde voor Economie Marc Florquin en de Leuvense schepen voor Sport Eric Vanderheiden, is er een debat met experts met Maarten Vangramberen al moderator. Het event is gratis, reserveren is wel nodig en kan hier.