Sportoase bouwt hypermodern zwembadcomplex in Halle

zwembad halleSportoase opent eind volgende week een gloednieuw zwembadcomplex in Halle. Voor de bouwgroep van multifunctionele sport- en recreatiecentra is het de derde vestiging in Vlaams-Brabant, na Leuven en Rotselaar. Het project in Halle, dat maandag werd voorgesteld, omvat een zwembad, drie fitnesszalen en een horecaruimte.

Het nieuwe sportcentrum luistert naar de naam Sportoase Hallebad en opent de deuren op 3 september. Vanaf 4 september kan er daadwerkelijk gesport worden. Sportoase bouwde het complex en zal het zelf ook beheren. Hallebad is voor de groep het tiende project.

“Het zwembadgedeelte bestaat uit een 25-meterbad dat voldoet aan de FINA-normering en dus geschikt is voor zwemwedstrijden”, zegt Michaël Schouwaerts, operationeel directeur van Sportoase. De Fédération Internationale de Natation (FINA) is de internationale zwembond die zes wedstrijd- en acht oefenbanen per bad oplegt. “Voorts zijn er een instructiebad met een beweegbare bodem, een peuter- en kleuterzone met ondiepe baden en speelelementen, een glijbaan en een wellnessbad en kreek met waterversnellingen, massagebaden en -stralen. Daarnaast is er ook een wellnesszone met verschillende sauna’s, een stoombad en belevingsdouches.”

Naast het zwembadgedeelte beschikt Hallebad over een fitnesszaal van 500 vierkante meter, uitgerust met de meest geavanceerde toestellen, een zaal voor indoorcycling, een zaal voor groepsfitnesslessen en een brasserie met negentig zitplaatsen en een dakterras.

“In Sportoase Hallebad zullen 22 mensen tewerkgesteld zijn, van wie het grootste deel in Halle en omgeving woont. Dat is goed voor de lokale werkgelegenheid.”