Het kapot gecommercialiseerde valentijn kreeg in de winkel van slaapspecialist Sleeplife in Dilbeek werd een heel vreemd tintje. Op initiatief van datingbureau Smartvibes vond er tussen de bedden een speeddate plaats. Twintig vrijgezellen gingen er hopeloos op zoek naar een partner.

SmartVibes organiseert activiteiten voor singles in Vlaanderen. Klassiekers zijn een online datingsite, feestjes en speeddates. Op vraag organiseert het bedrijf in samenwerking met partners uit de bedrijfswereld speciale edities speeddate. Zo ging SmartVibes voor valentijn in zee met Sleeplife:  mannen ontmoeten vrouwen in bedden.

De vestigingen van de slaapwinkelketen waren de locatie voor het initiatief. In Vlaams-Brabant was dat Dilbeek, de enige vestiging van Sleeplife in de provincie. Elf hunkerende mannelijke en evenveel vrouwelijke zielen voelden zich geroepen.

“Tijdens onze speeddates zitten de deelnemers doorgaans aan een tafeltje. Nu lagen ze in een bed waar ze gedurende zeven minuten een gesprek konden  voeren met de partner van dienst”, zegt Christian Van Haele van Smartvibes. Inclusief partnerruil: alle deelnemers daten met elkaar. Na elke ontmoeting moesten ze een formulier invullen waarbij ze elkaar beoordeelden.