SortimoSortimo  uit Vilvoorde, markt- en technologieleider voor bedrijfswageninrichting, heeft voortaan het Sortimo EcoSystem. Het systeem biedt maximale efficiëntie aan het werkproces van vaklieden en dienstverleners.

Sortimo vertrekt altijd vanuit een complementaire productstrategie. Alle producten zijn gebaseerd op een uniform raster waardoor het hele systeem compatibel is. De oprichting van BS Systems – de joint venture van Bosch en Sortimo -heeft de onderneming bovendien een stap verder gebracht in dat systeemdenken, met de lancering van de L-BOXX. Met de vooraf geconfigureerde L-BOXX bieden bedrijven hun klanten de ideale voorwaarden om het werk te vereenvoudigen.

De L-BOXX’en zijn compatibel met alle Sortimo-productseries, een systeemcompatibiliteit waardoor ze perfect passen in het Sortimo EcoSystem en bijgevolg ook in de werkprocessen van vaklieden en dienstverleners. De L-BOXX’en zorgen niet alleen voor orde, maar zijn ook complete transportoplossingen van het werkatelier naar de bouwwerf. De uitgeruste BOXXen kunnen perfect geïntegreerd worden in elk Sortimo-systeem, wat het professioneel uitrusten en het aanvullen van Sortimo-rekkensystemen en mobiele werkplaatsen makkelijker maakt.

ProSafe, Sortimo’s eigen systeem voor ladingbeveiliging is, net als de L-BOXX, ook een integraal element van het EcoSystem. De ProSafe-haken zijn gebruiksvriendelijk en compatibel met de systeemeigen staanders, verbindingsramen en vloergeleiders.

Voor een nog beter gegarandeerde bescherming van het voertuig, ontwikkelde Sortimo de ProSafe-vloer, inclusief bevestigingspunten over de hele oppervlakte. Deze ProSafe-sjorpunten zijn bestand tegen een belasting tot 200 decanewton (daN). De vloer is de basis voor alle andere Sortimo-producten en wordt omschreven als ‘Sortimo Ready’. Elk Sortimo-rekkensysteem voor bedrijfswagens kan gemonteerd worden zonder dat in de vloer geboord moet worden, dankzij deze vastschroefpunten. Zelfs het mobiele werkstation WorkMo of flexibele ladingen kunnen aan de vloer worden vastgesjord en getransporteerd.