Softwarebedrijf Obasi uit Tienen verhuist allicht eind dit jaar naar de bedrijvenzone “De Drie Tommen” aan de Bietenweg in dezelfde stad. Het bedrijf heeft nood aan meer ruimte.

Obasi ontstond in 1978 en verhuisde al verschillende keren in Tienen. Zo vestigde het bedrijf zich al in De Ark aan de Ark van Noëstraat, op het domein van de Broeders Alexianen. Sinds 1990 werkt Obasi in de voormalige bankgebouwen aan de Dr. J. Geensstraat. “Anno 2018 stuiten we echter op de limieten van ons gebouw en is beslist tot een nieuwbouw over te gaan”, aldus de directie.

Drie Tommen

Obasi staat in voor de automatisering op zowel medisch, paramedisch, verpleegkundig, administratief, logistiek als financieel vlak voor onder andere psychiatrische ziekenhuizen, beschut wonen, mobiele teams, thuiszorg, woon- en zorgcentra. Het bedrijf telt inmiddels meer dan vijftien werknemers en heeft daarom nood aan een nieuw kantoorgebouw. Obasi koos voor een bouwgrond in de nieuwe bedrijvenzone “De Drie Tommen” in Tienen. De nieuwe bedrijvenzone werd door het stadsbestuur gekocht van de Tiense Suikerraffinaderij.

Duurzaamheid 

“Met op het gelijkvloers een bureelruimte van ongeveer 120 m² voor de ontwikkelaars, administratieve burelen, 2 multifunctionele vergaderzalen en een keuken voldoet het nieuwe gebouw aan alle noden en wensen van ons dynamisch team”, luidt het. Op het eerste verdieping is er plaats voor een ruime ontspanningsruimte met aangrenzend dakterras. De ruime fietsenstalling, verschillende parkeerplaatsen en groene accenten zorgen ervoor dat de werknemers niets tekort zullen komen. Door gebruik te maken van de nieuwste bouwmaterialen, zonnepanelen en een warmtepomp tracht Obasi zo energieneutraal mogelijk te worden. De oplevering van het nieuwe kantoorgebouw is voorzien tegen eind dit jaar.

FOTO: Rimanque Architects & Engineers.