Afgelopen maandag legden chauffeurs van het busbedrijf Staca uit Kortenberg, onderaannemer van vervoersmaatschappij De Lijn, het werk neer. Volgens de directie zijn de interne problemen inmiddels opgelost. De gevolgen van de staking bleven al bij al beperkt. 

Volgens de directie van Staca ontstonden de problemen naar aanleiding van een misverstand omtrent de verloning van de chauffeurs. Met als gevolg dat een deel van de chauffeurs maandagochtend het werk neerlegden. Tijdens de besprekingen bleven twee derde van de buschauffeurs op post en werden er langere routes gereden zodat reizigers niet in de “kou” bleven staan.

Actievoeren 

De directie vond de eisen van de stakers terecht maar ze was niet akkoord met de manier van actievoeren. De doorgang ven het bedrijf werd geblokkeerd. Maar bussen konden wel via een andere uitgang het magazijn verlaten.

Beperkte hinder

Maandagnamiddag rond 15 uur werd er een akkoord bereikt. De hinder op het busnetwerk hield wel nog de hele dag aan maar bleef al bij al nog beperkt. Vervoersmaatschappij De Lijn is opgelucht dat er een akkoord bereikt is en dat alle chauffeurs weer aan het werk zijn.