Sociaal akkoord bij G4S Cash Solutions

Directie en vakbonden bij G4S Cash Solutions in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) hebben een akkoord bereikt over maatregelen om de werkdruk voor de transporteurs te verminderen. Het werk werd hervat.

Cash Solutions is de afdeling van bewakingsfirma G4S die instaat voor waardetransporten. Groot-Bijgaarden is de entiteit binnen Cash Solutions die Vlaams-Brabant en Brussel bedient. Daar heerst al een hele tijd sociale onrust over de stijgende werkdruk en flexibiliteit die van de werknemers gevraagd wordt.

Eind oktober werd het werk een dag lang neergelegd. Nadat nieuwe onderhandelingen waren afgesprongen, gingen de honderd transporteurs dinsdag opnieuw in staking.

“De directie heeft beloofd dat, in afwachting van de resultaten van de besprekingen op nationaal en sectorieel niveau, werknemers niet langer verplicht zullen worden tot het presteren van overuren”, zegt Hervé Emeleer (ACV). “Dat zal alleen nog kunnen op vrijwillige basis.”

Alles is daarmee nog niet opgelost. Over andere eisen kan de lokale directie niet zelf beslissen. Die zullen de volgende drie maanden besproken worden met de nationale directie en op sectorieel niveau.