Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest werd genomineerd voor de prijs van Zorgverhaal van het Jaar’. Van de drie finalisten ging Familiehulp/Eva uit Brussel uiteindelijk met de hoogste onderscheiding aan de haal.

“Met de prijs voor Zorgverhaal van het Jaar gaan de vzw Dag van de Zorg en het Rode Kruis Vlaanderen op zoek naar een inspirerend, authentiek verhaal van een kleine of grote organisatie die zich elke dag met veel goesting inzet om de beste zorg te bieden”, zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis Vlaanderen.

De winnaar werd gekozen door een onafhankelijke jury onder leiding van professor Walter Sermeus van het Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven. Uit 31 inzendingen nomineerde de jury uiteindelijk drie initiatieven. Familiehulp/Eva haalde het van Sint-Annendael en Ten Dries in Landegem.

“We waren onder de indruk van de inzendingen. Elk project blinkt uit in innovatie en ondernemingszin. Telkens wordt de bewoner meer mens”, stelt Sermeus.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) maakte de winnaar dinsdag bekend op de Dag van het Zorgcongres in Brussel. De winnaar werd bekroond voor opleidingen tot zorgambassadeur, bedoeld om senioren met een migratieachtergrond beter te kunnen bereiken.