Simac helpt mee aan De Grote Netwerf

telenetSimac uit Heverlee levert 52 werknemers voor het grootschalig investeringsproject De Grote Netwerf van Telenet. De technici van Simac zullen, in samenwerking met Logi-technic en TSB, meewerken aan de uitbreiding van het kabelnetwerk van Telenet en ingezet worden voor de controle van de binnenhuisinstallatie van Telenetklanten.

De Grote Netwerf is een investering van 500 miljoen euro waarmee Telenet haar kabelnetwerk in Vlaanderen uitbreidt naar een Giga-netwerk. Telenet stelde in augustus vorig jaar het plan voor om de internetsnelweg te verbreden van 600 MHz naar 1 GHz. Daardoor zal het steeds toenemende internetverkeer vlot kunnen blijven doorstromen en in de toekomst meer,snellere en betere digitale toepassingen mogelijk zijn voor alle Telenet-klanten. Om dit te realiseren worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers en 1.8 miljoen andere componenten in het vaste netwerk vervangen of aangepast.

Infrastructuurbouwer Simac uit Heverlee werd na een aanbesteding geselecteerd als een van de structurele partners van De Grote Netwerf. Het bedrijf zal 52 werknemers ter beschikking stellen van Telenet.

“De Grote Netwerf zal niet alleen de werkgelegenheid in Vlaanderen en Brussel een enorme boost geven, met deze nieuwe digitale snelweg wordt ook de basis gelegd voor tal van nieuwe innovaties”, zegt CEO Daniel van Hove van Simac 3Services​. “De communicatie tussen mensen en heel wat internettoepassingen zal de komende jaren hoe dan ook exponentieel stijgen. Met De Grote Netwerf verzekert Telenet dat alle klanten niet alleen kunnen blijven genieten van al die nieuwe toepassingen, maar dat ze ook het snelste internet ontvangen. We zijn trots dat we kunnen meewerken aan de realisatie van dit unieke project.”