SESVanderHave is Tiense Onderneming van het Jaar

vokaSESVanderHave, ontwikkelaar en producent van suikerbietzaden, is door het regiobestuur van Tienen verkozen tot Onderneming van het Jaar 2015. Tijdens de traditionele eindejaarsreceptie van de Voka – Kamer van Koophandel arrondissement Leuven kregen CEO Rob Van Tetering en zijn team de trofee uit handen van regiovoorzitter Roger Van Geerteruy.

Elk jaar zet de Kamer van Koophandel een opmerkelijke onderneming in de kijker die bijdraagt tot de economische welvaart van de streek. Voka wil hiermee het ondernemerschap positief onder de aandacht brengen. De tewerkstelling, een jarenlange positieve bedrijfsaanpak en groei, het kwaliteitsstreven en het zorgzaam omspringen met mensen en milieu zijn de belangrijkste criteria voor de felbegeerde titel. Door haar investeringen in R&D en tewerkstelling in de regio, gaat SESVanderHave dit jaar aan de haal met de trofee.

Globale speler met sterke lokale verankering SESVanderHave is een wereldspeler in de internationale suikerbietenzadensector. Meer dan één op vier suikerbieten ter wereld groeit uit de typische blauwe zaadjes van SESVanderHave. Vanuit het hoofdkwartier in Tienen worden zeshonderd personeelsleden in 23 internationale vestigingen aangestuurd. In Tienen zelf werken bijna driehonderd mensen. personeelsleden.

Vorig jaar startte SESVanderHave met de bouw van een gloednieuw R&D-onderzoekscentrum. Het bedrijf investeert meer dan vijftien miljoen euro in een hoogtechnologisch complex dat zal bestaan uit laboratoria, serres en kantoren. Het R&D-centrum wordt gebouwd op de Feed Food Health-terreinen aan het Industriepark in Tienen, op een boogscheut van het bestaande hoofdkwartier van SESVanderHave. Met de keuze voor deze locatie wil SESVanderHave enerzijds de tewerkstelling in de regio ondersteunen en anderzijds meer potentiële investeerders naar de site lokken en zo een katalysator spelen voor de opwaardering en ontwikkeling van de Feed Food Health-terreinen.

“We geloven sterk in de toekomst van onze industrie en investeren daarom in ultramoderne installaties die innovatie zullen faciliteren. Tevens zorgen we voor een verankering van suiker in Tienen, dé suikerstad bij uitstek”, zegt Rob van Tetering, CEO van het bedrijf. Het complex zal volledig worden opgeleverd in de zomer van dit jaar.

“We hebben een gedroomde winnaar bekroond, die vanuit Tienen de wereld verovert en toch lokaal blijft inzetten op tewerkstelling, onderzoek en duurzaamheid. Ze zijn een terechte winnaar”, zegt regiovoorzitter Roger van Geerteruy.