senzaAan de Aarschotsesteenweg in Wilsele bij Leuven opende Senza woensdag een nieuwe winkel. Daarmee boort de speciaalzaak in allergievrije voeding de markt van Vlaams-Brabant aan. Nieuwe klanten mogen nog de hele week komen proeven van het glutenvrije assortiment.

Senza, La Vi en Allergeno, drie speciaalzaken in allergievrije voeding, hebben hun samenwerking in een officiële vorm gegoten. Met deze synergie willen de jonge zaakvoerders de klanten nog beter adviseren als ze vragen over voeding hebben. De samenwerking gebeurt onder de overkoepelende naam Senza. De vestiging in Wilsele is de eerste in Vlaams-Brabant.

De drie speciaalzaken zijn stuk voor stuk gegroeid uit de eigen ervaring van de zaakvoerders. Zo werd Senza opgericht nadat bij Kaat, het dochtertje van Gert Bellemans en Katrien Timmers, coeliakie of glutenintolerantie werd ontdekt.

“Op dat moment was het allesbehalve vanzelfsprekend om in ons land glutenvrije voedingsproducten te vinden, die bovendien nog eens in de smaak vielen bij ons dochtertje”, zegt Gert Bellemans. “Tot we tijdens vakanties in het buitenland ontdekten dat er heus wel een ruim en smakelijk assortiment aan glutenvrije producten bestond. Zo is Senza ontstaan.”

“Steeds meer personen kampen met een voedselintolerantie”, stelt Cindy De Cat van La Vi. “Supermarkten spelen daarop in, maar voor gespecialiseerd advies kan je er niet terecht. Terwijl je dat echt wel kan gebruiken, zeker wanneer je pas op de hoogte bent van je allergie. Dat hebben we zelf ook ondervonden. Je moet je voedingsgewoonten aanpassen, je weg vinden in een volledig nieuw productengamma, uitzoeken hoe het op vakantie moet: alles verandert.”