Senior Invest bouwt 74 assistentiewoningen in Vilvoorde

3 render RiverPark 2Senior Invest bouwt met het project RiverPark 74 assistentiewoningen in Vilvoorde. De residentie ligt in het stadscentrum, maar je woont er wel rustig aan het water. RiverPark vormt de poort tussen het centrum en de zogenaamde ‘Watersite’, en past zo binnen het stadsvernieuwingsproject. Senior Invest staat in voor de projectontwikkeling, architect Bart Lens (Lens°Ass architecten) past het seniorenwoonproject naadloos in in het landschap, de uitbating gebeurt door Time for Quality dat gespecialiseerd is in woonprojecten met diensten voor senioren.

De bouw van de assistentiewoningen start in september. “Geen dag te vroeg”, zegt Jan Vlaminck, directeur van Senior Invest, “De nood aan gespecialiseerde woongelegenheden is acuut.Er wonen in Vlaams-Brabant meer dan een miljoen mensen. Twintig procent daarvan, dat is dus meer dan 200.000 mensen, is tussen 65 en 80 jaar, vijf procent, dus meer dan vijftigduizend mensen, is ouder dan tachtig jaar. Om die vergrijzing op te vangen, moet het aantal assistentiewoningen in de provincie minstens verdubbelen.”

Hij weet ook waarom het nodig is om in Vilvoorde meer assistentiewoningen te bouwen: “Senioren willen in de buurt van hun kinderen en kleinkinderen wonen, die vaak in de Brusselse rand wonen en werken. Vilvoorde ligt ook ideaal, tussen het rustige platteland en de drukke grootstad Brussel. De 65- en 80-plussers vertegenwoordigen hier respectievelijk vijftien en vijf procent van de 41.000 inwoners. We hebben het dus over 8.200 mensen. Momenteel telt de stad slechts 25 erkende assistentiewoningen, terwijl er op korte termijn 171 nodig zijn. Dat is dus een tekort van 146 assistentiewoningen.”