Segers & Balcaen krijgt 924.376 euro transformatiesteun van Vlaams minister van Economie, Werk en Innovatie Philippe Muyters. Het bedrijf uit Liedekerke is gespecialiseerd in verpakkingen. Segers & Balcaen kan met de steun investeren in innovatieve machines en opleiding van het personeel en tien nieuwe mensen aanwerven.

Het verpakkingsbedrijf begon in de jaren vijftig met de productie van artisanaal cellofaan. In de jaren negentig werd het een van de toonaangevende Europese spelers in flexibele verpakkingen. Momenteel maakt de onderneming in de vestigingen in Liedekerke en Diest verpakkingsmateriaal voor de food- en de non-foodsector.

Segers & Balcaen investeerde de voorbije jaren in onderzoek om te testen of het voor bepaalde verpakkingen kon werken met gerecycleerde grondstoffen. Dat blijkt mogelijk, maar niet met de huidige machines. Het bedrijf investeert daarom 15 miljoen euro in nieuwe machines en diende minister Muyters een dossier in om transformatiesteun te krijgen.

Met bijna 1 miljoen euro als effectieve steun zal het bedrijf een nieuwe organisatiecultuur uitwerken en investeren in een grondige herscholing van het personeel. Door de nieuwe machines kan intern ook meer gerecycleerd worden. Samen met producenten van biogrondstof en universiteiten start Segers & Balcaen met een innovatief project rond bio-afbreekbaar plastic.