Securitas België werft vijftigplussers aan

SECURITAS2In verschillenden bedrijven in Vlaams-Brabant zet de bewakingsfirma Securitas België de komende tijd steeds meer bewakingsagenten in die ouder zijn dan vijftig jaar.

Securitas België is een van de weinige bedrijven die het goede voorbeeld geven als het gaat om het activeren van vijftigplussers. Onlangs voerden ze een grootschalige campagne waarbij ze actief zochten naar vijftigplussers. Drie maanden later hebben ze al een dertigtal oudere bewakingsagenten aangeworven, die ingezet zullen worden, gaande van de luchthaven tot in winkels.  Securitas zoekt naar vijftigplussers omdat zij alerter zijn en meer matuur dan jongere werknemers.

“We kunnen spreken van een succesvolle campagne”, zegt Gerrit Bellon van Securitas. “Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging als ze een bepaalde leeftijd bereikt hebben en komen zo bij ons terecht. We bieden hen ook nog heel wat doorgroeimogelijkheden.”

Maar ook mensen die op latere leeftijd plots op straat staan, kunnen bij Securitas aankloppen. “We zien dat zij vaak al een hele lijdensweg van sollicitaties achter de rug hebben en dat hun leeftijd vaak een hindernis vormt,” zegt Bellon. “Terwijl hun ervaring net een enorme meerwaarde is.”

Bij Securitas België waren ook voor de aanwervingscampagne al heel wat vijftigplussers aan de slag: ongeveer dertig procent van de werknemers is er ouder dan vijftig jaar. Een aantal bewakingsagenten is zelfs al de kaap van de zeventig al gepasseerd.