SBB sluit partnership met Netwerk Ondernemen

logoVoortaan is accountants- en adviesbureau SBB  partner van Netwerk Ondernemen. Dat is een netwerk van ervaren bedrijfsleiders die vanuit hun maatschappelijk engagement beloftevolle starters gedurende twee tot drie jaar een kosteloze kwalitatieve begeleiding geven.

Met deze samenwerking ondersteunt SBB de eigen starterswerking waar het bedrijf al jaren sterk op inzet. “Met het oog op een langdurige klantenrelatie zijn startende ondernemers immers een belangrijke doelgroep voor ons”, zegt Jef Franck, pr-manager van SBB. “Sinds begin dit jaar vonden al zeshonderd startende zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepers de weg naar SBB.

“SBB onderschrijft de basisfilosofie van Netwerk Ondernemen ‘om jobs te creëren, moeten we ondernemers creëren’ en moest dus niet lang nadenken om met deze organisatie in zee te gaan”, zegt Franck. “SBB stelt haar 28 kantoren in Vlaanderen, waarvan vijf in Vlaams-Brabant, ter beschikking van de begeleiders en de starters. Zo kunnen hun maandelijkse meetings er plaatsvinden. Als er een fiscaal boekhoudkundig aspect opduikt tijdens het begeleidingstraject, kan de coach het advies inwinnen van onze experten. SBB kan ook informatiesessies voor startende ondernemingen geven, zoals onlangs al gebeurde over de tax shelter”.

SBB maakt ook deel uit van de selectiecommissie dat de starters selecteert die in aanmerking komen voor een begeleiding.

Netwerk Ondernemen  is in Vlaanderen actief sinds mei 2014 en heeft in het eerste werkjaar 22 startende ondernemers gratis begeleid. In één jaar tijd hebben die starters, die geselecteerd werden uit 270 kandidaten, al 48 jobs gecreëerd.