SAS beloont Belgische organisaties

SAS AWARDSMet meer dan negenhonderd deelnemers vestigde het SAS Forum, de grootste analytics conferentie in België en Luxemburg, een nieuw record. Analytics lijkt definitief af te rekenen met z’n stoffige imago. Dat is wat onder andere RealDolmen, FOD Financiën en UCB met hun projecten bewijzen. Zij kregen tijdens het SAS Forum een award voor hun innovatief gebruik van analytics.

“Ik heb vandaag het ongelooflijk brede toepassingsveld van analytics mogen ervaren”, zegt Geert Van Peteghem, managing director van SAS BeLux uit Tervuren. “Start-ups of gevestigde waarden, marketing- of financieel verantwoordelijken, overheidsinstanties of private bedrijven, ze gebruiken allemaal analytics om hun organisatie op een innovatieve manier te versterken. Niet alleen voor sales doeleinden, maar ook voor fraudedetectie en het optimaliseren van producten en diensten, zoals te zien bij deze drie award winnaars.”

De FOD Financiën, Douane  kreeg de Analytical Project Of The Year award. Adviseur-Generaal Stephan Legein kreeg deze award voor het inzetten van analytics voor fraudedetectie in hun Douane & Accijnzen-departement. Met de op SAS-gebaseerde fraudedetectie infrastructuur kan de douane zes goederenlijnen per seconde verwerken, ofwel 518.000 artikels per dag. De oplossing met geautomatiseerde, realtime scoring ondersteunt de 1.500 douanebeambten de klokrond.

RealDolmen kreeg de Innovation Partner award. Patrick Tack, Domain Manager BI, mocht de award in ontvangst nemen. RealDolmen wil op innovatieve manier big data, visualisatie en analytics aanbieden. Met hun nieuwste aanbod METEOR biedt RealDolmen ‘predictive analytics as a service’. Het business model is simpel maar vernieuwend: klanten kunnen een beroep doen op de juiste mensen, processen of technologieën.

Ook Herman De Prins, Sr. VP & CIO bij UCB, mocht het podium op voor de manier waarop ze SAS analytics inzetten.