Samuel De Wever is Jonge Ondernemer van het Jaar

Foto Jurgen Limbourg

Foto Jurgen Limbourg

Leuvenaar Samuel De Wever (28), CTO van de onafhankelijke Belgische telecomoperator Destiny uit Zaventem, werd door JCI Vlaanderen bekroond tot Jonge Ondernemer van het Jaar 2015. De Vlaams-Brabantse laureaat krijg zijn trofee tijdens de verkiezing in het Cultureel Centrum De Werf in Aalst.

In vijf provinciale voorverkiezingen namen Jonge Ondernemers het tegen elkaar op. Samuel De Wever won al eerder de verkiezing voor Vlaams-Brabant en mag nu dus ook de Nationale Award van Jonge Ondernemer 2015 op zijn palmares schrijven. De andere genomineerden waren: Bart Swinnen (Luminex LCE), Benjamin Rieder (Bubble Post), Patrick Reyntjens (GEOxyz) en Philippe Jans (Biolectric).

De award van JCI Vlaanderen geeft elk jaar erkenning aan een jonge professional of ondernemer tussen de 18 en 40 jaar. In tegenstelling tot vele andere ondernemingsawards die Vlaanderen rijk is, focust deze verkiezing  voornamelijk op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon en niet op de ondernemer zelf. Met deze wedstrijd wil JCI het belang van ondernemen in de kijker zetten en het signaal geven dat ondernemerschap noodzakelijk is voor onze maatschappij en economie.

“Deze prijs is een mooie erkenning, zowel voor mezelf als voor ons hele team, want ondernemen doe je niet alleen”, zegt Samuel De Wever. Hier lees je wat hij zelf vertelt over zijn bedrijf.

Het verhaal van Destiny is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Samuel en zijn broer Daan durfden het in 2008 aan hun eigen bedrijf op te richten. Destiny is gespecialiseerd in private datanetwerken en telecomoplossingen voor bedrijven en is vandaag, zeven jaar later, één van de snelst groeiende bedrijven binnen de telecomsector met een omzetgroei van maar liefst 1.209% over de afgelopen vijf jaar.

De broers kregen vorige maand nog de award ‘jonge topmanager van het jaar’.