Samuel De Wever is JCI jonge ondernemer van het jaar

Made in Vlaams-Brabant-awarduitreiking JCI jonge ondernemer van het jaar voor Vlaams-Brabant-foto joren de weerdtSamuel De Wever (29) is verkozen tot JCI Vlaams-Brabantse ondernemer van het jaar. Hij kreeg zijn trofee tijdens een feestelijke avond bij KBC in Leuven.

“Ik wil mijn broer Daan hier naast mij, want wij hebben alles samen gedaan. Zonder hem zou er van Destiny geen sprake zijn.” Het typeert winnaar Samuel De Wever en het geeft meteen aan hoe het bedrijf als een avontuur begon: twee broers – Samuel was toen nog minderjarig – zetten met een klein technologiebedrijfje hun eerste stappen in het bedrijfsleven.

Samuel was zestien jaar toen hij met zijn zes jaar oudere broer Belgian Network Solutions begon, een multiniche datacenterservicebedrijf. In 2008 kochten de broers Destiny over en bouwden het om tot een pure B2B telecomprovider met meer dan duizend bedrijven in hun klantenportfolio, vijftig medewerkers en een omzet van tien miljoen euro.

“Een van onze beste beslissingen was om Marc Destree aan te trekken als CEO. Zijn ervaring heeft ons zeker geholpen om zo sterk te groeien”, zegt Samuel De Wever. Sinds vorige maand is Daan De Wever Managing Director.

Destiny biedt ondernemingen communicatieoplossingen op maat. “Wij kunnen ons aanbod veel beter afstemmen op onze klanten dan dat de grote operatoren dat kunnen”, zegt De Wever. “We hadden ook snel door dat de grote telecomoperatoren wel oog hebben voor de grote bedrijven en voor de zelfstandigen die niet veel meer nodig hebben dan een gezin. Wij focussen op de middelgrote ondernemingen, want daar hebben de klassieke operatoren zelden de juiste oplossing voor.”

“Wij kunnen onze klanten echt een service op maat van hun noden bieden en kunnen snel inspelen op hun vragen. De klassieke operatoren zijn groot en log. Het duurt dan ook heel lang eer zij iets kunnen beginnen te ontwikkelen. Tegen de tijd dat zij alle procedures doorlopen hebben en hun ontwikkeling kunnen starten, zijn wij al klaar. Bovendien bieden operatoren de bedrijven meestal diensten aan die ze niet nodig hebben of nooit zal gebruiken, maar waar ze wel voor betalen.”

Voorzitter van de jury In Geerdens zei dat de lat deze keer hoog lag: “Bovendien waren alle genomineerden goede vertellers. Wat hen allen typeert, is dat ze dromen, doen, vallen en weer opstaan.” Dat Samuel De Wever reeds als minderjarige actief was in zijn bedrijf, charmeerde de jury zeer. “Verder merkten we op dat hij en zijn broer zo verstandig geweest zijn om een ervaren CEO aan te trekken en dat ze de concurrentie aangaan met de grote bedrijven”, zei Geerdens.

Andere genomineerden waren Kandidaten zijn Birgen Wyns van Brightboard uit Meise, Jo Deferm van Content Crackers uit Leuven en Roeline Ham van Boobs-‘n-Burps uit Dilbeek.Als provinciale winnaar kan Samuel De Wever nu ook de nationale trofee winnen. Wie nationaal de JCI jonge ondernemer van 2015 wordt, weten we op 21 mei.

Made in Vlaams-Brabant-awarduitreiking JCI jonge ondernemer van het jaar voor Vlaams-Brabant-foto joren de weerdt