Sabine Sagaert, managing director global malt bij landbouwmultinational Cargill met fabriek in Herent, heeft dinsdagavond aan de Vlerick Business School in Brussel de Wo.Men@Work award 2017 gewonnen voor haar strijd voor gelijkheid op de werkvloer. Sagaert wordt een jaar lang ceo-ambassadrice voor professionele gendergelijkheid.

De Wo.Men@Work Award werd voor de zevende keer uitgereikt door Jump en Coca-Cola European Partners aan een leidinggevende die zich persoonlijk inzet voor een evenwichtige man-vrouwverdeling in de organisatie. Daar zet Sagaert sterk op in. Ze beschikt over een leidinggevend team dat voor 54 procent uit vrouwen bestaat. In 2013 was dat nog maar twintig procent.

“Om echt impact te kunnen hebben moet diversiteit in het hart van de onderneming zitten”, zei de laureate. “Specifieke programma’s rond gendergelijkheid zijn één ding, maar daarmee verander je een bedrijf niet. Bedrijfsleiders moeten zich er ook echt voor engageren.”

Sagaert startte haar carrière bij Cargill in 2011, als hoofd van de Europese mouterijactiviteiten. Sinds 1 juni 2015 leidt ze de wereldwijde moutdivisie en is ze  verantwoordelijk voor achttien fabrieken in Noord- en Latijns-America, Canada, Australië en Europa. Ze waakt over een jaarproductie van ruim 2 miljoen ton mout.

Van 2001 tot 2009 werkte Sagaert bij AB InBev in Leuven. Haar laatste functie bij de brouwer was algemeen directrice voor België en Luxemburg. In september 2009 werd ze ceo van de divisie dental bij Arseus. “Zelf heb ik altijd alle kansen gekregen om te groeien, eerst in de cementindustrie, later in de bierindustrie, wat toch twee mannelijke werelden zijn.”

In de strijd om de award ging ze Grégor Chapelle van Actiris en Alexander Von Maillot van Nestlé vooraf.