Het protest tegen de mogelijke bouw van het Eurostadion in Grimbergen groeit met de dag en komt uit alle hoeken. Het openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvraag die projectontwikkelaar Ghelamco indiende voor de bouw van de voetbaltempel op Parking C is afgerond. De gemeente Grimbergen heeft meer dan 500 bezwaarschriften ontvangen.

Het openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvraag liep tot 14 januari. Het onderzoek naar de stedenbouwkundige aanvraag loopt nog tot en met nu vrijdag 20 januari.

“We werden overstelpt met bezwaarschriften uit heel Vlaanderen. Er werden bezwaren ingediend door gemeenten, waaronder het naburige Wemmel en Vilvoorde in Vlaams-Brabant. Maar ook door organisaties en vooral door individuen”, zegt burgemeester van Grimbergen Marleen Mertens (CD&V). “Uit de teksten blijkt dat er vooral grote bezorgdheid is over de gevolgen van het project voor de mobiliteit. Er wordt vooral gevreesd voor een toename van de files op de Brusselse Ring.”

De gemeente Grimbergen moet nu alle bezwaarschriften verwerken en die samen met het eigen advies overmaken aan de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Die moet een beslissing nemen over de milieuvergunning.

Het project van Ghelamco bestaat uit een multifunctioneel (sport)complex met 60.000 plaatsen, horeca voor 10.000 mensen, bedrijfsruimten voor startende bedrijven en kantoren. Voorts wordt een campusgebouw gepland voor revalidatie van onder meer sportblessures. Daar komen ook bedrijven gespecialiseerd in revalidatieapparatuur en 600 kamers waar patiënten kunnen overnachten. In een apart paviljoen wordt een sportgerelateerde bibliotheek ondergebracht.