Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert 5,3 miljoen euro in topsportinfrastructuur in Leuven. Het geld gaat onder meer naar beachvolleybal, tafeltennis, badminton en nieuwe sportmedische ruimtes.

Muyters (N-VA) investeert 15,8 miljoen euro in de Vlaamse topsportinfrastructuur. De investeringen dienen voor trainingsfaciliteiten en sportmedische omkadering van onze topsporters.

De minister investeerde de voorbije jaren ook al in bijkomende topsportinfrastructuur. Die investeringen moeten ervoor zorgen dat topsporters en hun entourage in zo goed mogelijke omstandigheden kunnen trainen.

“Dat trekken we nu door met een nieuwe impuls van 15,8 miljoen euro. We focussen onze investeringen op de topsport-driehoek Gent-Antwerpen-Leuven”, zegt Muyters.

Bedoeling is om bepaalde faciliteiten op één locatie te centraliseren. “Op die manier krijg je op één plaats de beste trainers, de beste infrastructuur en de beste omkadering zoals wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning door de universiteiten. Bovendien ontmoeten de beste atleten uit elke sport elkaar op dezelfde locatie, wat hun prestaties naar een hoger niveau stuwt.”

Zowat alle sporten komen aan bod. Van gymnastiek, baanwielrennen en tennis tot hockey, basketbal, snowboarden en paardensport. In Leuven ligt de klemtoon op beachvolleybal, tafeltennis, badminton en nieuwe sportmedische ruimtes.