ROB-tv lanceerde met Leuven: 2030 een nieuwe reportagereeks in samenwerking met het Leuvense productiehuis Nieveranst en Leuven Klimaatneutraal 2030. Leuvenaars tonen hoe zij samenwerken aan een stad met minder uitstoot en meer toekomst.

Als regionale zender houden we de vinger aan de pols in het oosten van Vlaams-Brabant. Steeds meer mensen engageren zich om onze regio leefbaar te houden en aangenamer te maken voor de inwoners van morgen”, zegt hoofdredacteur van ROB-tv Dirk Roelens.

“Niet met ingewikkelde of dure projecten, maar door meestal heel eenvoudige wijzigingen in hun leven van elke dag. Met deze reeks willen we tonen hoe leven, wonen en werken in Leuven er in 2030 wel eens fundamenteel anders zouden kunnen uitzien. We tonen een docureeks die ingaat tegen het cynisme rond de opwarming van de aarde en resoluut kiest voor optimisme en geloof in een duurzame toekomst.”

Mediahuis Nieveranst blikt door de ogen van de 10-jarige Anaboo vooruit naar die toekomst. In het jaar 2030 wordt Anaboo 24 jaar. Hoofdpersonages zijn een schipper die opteert voor de binnenvaart, twee schoonzussen die voor cohousing kiezen en een ingenieur die anderen leert hoe ze energie kunnen besparen.

Leuven: 2030 telt acht afleveringen en wordt elke woensdag uitgezonden op ROB-tv vanaf 18.30 uur, na het nieuws.  Elke vrijdag is er een herhaling.