TomTom Moens van Authorized Harley-Davidson-dealer RMC Classics uit Zemst neemt deelt aan de internationale ‘Battle of the Kings’-wedstrijd. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers uit heel Europa om de titel ‘The Custom King’ met de best gecustomizede Street 750-motorfiets. De deelnemende dealers nemen de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

De twaalf dealers in de Benelux die deelnemen aan de wedstrijd, strijden met hun unieke ontwerp eerst om de titel ‘The Custom King’ van de Benelux. Het publiek stemt via Facebook welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized.

Deze Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz, Frankrijk, van 11 tot en met 14 juni. Hier bekroont een ervaren jury van customizers één Europese dealer tot de Europese ‘Custom King’.

Tom Moens, eigenaar van RMC Classics, en zijn technicus Frank J. Belén  kozen ervoor om een sportievere versie van de Street te maken. “We kozen voor een andere kleur, gashendels, spiegels en de uitlaat”, zegt Tom. “De motor ziet er totaal anders uit omdat de kleur een mix is van roestkleur en vuur. Tenslotte hebben we ook een eigen spatbord ontworpen. We willen aantonen dat je met een beperkt budget en wat creativiteit een motorfiets kunt omtoveren tot een unieke, gepersonaliseerde bike.  Harley-Davidson maakt al sinds 1903 custom bikes – langer dan welk merk dan ook. Geen enkele motor is dezelfde.”

Stemmen op de Street van RMC Classics kan via de Facebookpagina van Harley-Davidson Benelux. Wie stelt, maakt kans op een van de Harley-Davidson-prijzen: de winnaar krijgt gedurende drie maanden een Street-motor tot zijn beschikking (Summer on a Street). Andere prijzen zijn een roadtrip met een Street naar het event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz en een lederen Harley-Davidson-jack.