Poppeia in Overijse heeft de deuren gesloten. Het was de delicatessenzaak die Sophie Dutordoir bijna drie jaar lang uitbaatte aan het Stationsplein. Het pand staat te huur. Dutordoir is de toekomstige topvrouw van spoorwegmaatschappij NMBS.

Dutordoir stapte eind 2013 op als ceo van Electrabel. Enkele maanden later startte ze in Overijse met Poppeia, een zaak van Italiaanse delicatessen. De zaak was meer dan een uitdaging: het was een lang gekoesterde droom van Dutordoir. Naar eigen zeggen zat er al dertig jaar mee in haar hoofd. De focus op Italië kwam door haar voorliefde voor de Italiaanse keuken.

De winkel serveerde naast authentieke Italiaanse pasta’s ook wijnen, aperitieven en likeuren, rechtstreeks geïmporteerd uit Italië. Daarnaast kon je in de winkel terecht voor olijfolie, koffie, honing, koekjes, snoepgoed, charcuterie, kazen en aperitiefhapjes. Er was ook een ruim assortiment aan boeken, geschenken en tafel- en keukenaccessoires uit Italië.

Op 23 december werd bekendgemaakt dat Dutordoir Jo Cornu zou opvolgen als ceo van spoorwegmaatschappij NMBS. Toen luidde het dat de zaak nog even open zou blijven. Dat werden uiteindelijk slechts twee weken.

Dutordoir lost Cornu op 7 maart af aan het hoofd van de NMBS. Tot dan zal ze “geregeld contact hebben met Cornu om zich in de dossiers in te werken”, zei ze eerder.