RestOcheck wint plaats op KBC entrepreneurial summit

SluewaegenRestOcheck plaatste zich in de top 5 van de KBC entrepreneurial summit op 17 oktober. “We mogen ons dan aan mogelijke investeerders voorstellen in de grote aula van het KBC gebouw in Leuven”, zegt Igor Sleuwaegen.

“We kregen ook goed nieuws van de Dienst Toerisme van Leuven. Die koos RestOcheck als informatieleverancier over de Leuvense restaurants. De dienst toerisme was vooral gecharmeerd door de mooie foto’s, het eenvoudig gebruik van de website en door de eerlijke beoordelingen. Restocheck komt namelijk naar buiten als de website voor bezoekers van een stad die op zoek zijn naar een goed restaurant en dit door inspiratie, informatie en evaluatie.”

“Ik startte RestOcheck in 2012 samen met Stefaan Claes die een IT achtergrond heeft en goed vertrouwd is met Lean Management en het ontwikkelen van web-based software. Zelf heb ik 25 jaar ervaring in de horeca”, zegt Sleuwaegen die eigenaar is van de hotels Boardhouse en Boardhousing en mede-eigenaar van het succesvolle restaurant Voltaire in Heverlee. “Vanuit deze omgeving weet ik perfect welke noden een moderne manager in de horeca heeft om zijn zaken te beheren”

“Een van die punten was het meetbaar maken van de klanttevredenheid na het bezoek van de klant aan het restaurant”, zegt Sleuwaegen. “Precies daarom ontwikkelden we een App die we samen met de rekening op een iPad Mini aan de klant geven. Met deze App meet het restaurant de tevredenheid van de klant. Meteen wordt ook zijn e-mailadres gevraagd. Deze manier van werken laat toe om met veel gegevens aan de slag te gaan en zo via een persoonlijk dashboard de medewerkers en de kwaliteit te sturen. De e-mailadressen laten toe om je gasten gericht promoties te sturen of te communiceren over hun opmerkingen en suggesties.”

Sleuwaegen zag in zijn eigen restaurant dat het personeel tijd verliest met het aannemen van telefonische reservaties. “Daarom bouwde we een online reservatie agenda waar de Restaurant manager eenvoudig en automatisch reservaties kan beheren”, zegt hij. “De gasten kunnen via de website van het restaurant realtime reservaties maken volgens de beschikbaarheid en krijgen onmiddellijk een bevestiging.”

“Dit jaar zagen we dat er veel nood is aan het delen van deze betrouwbare informatie met mensen die op zoek gaan naar restaurants in een bepaalde omgeving. Zo startten we de publieke website www.restocheck.com waar je restaurants kan vinden door middel van: inspiratie, informatie en evaluatie. Vanuit deze website kan je ook alle restaurants reserveren via de beschikbare online reservatiesystemen of rechtstreeks telefonisch doorgeschakeld worden. RestOcheck levert deze informatie voortaan ook aan voor de website van het Stad Leuven. Als later dit jaar blijkt dat deze weg succesvol is, willen we onze diensten verder laten groeien in de andere steden van België en mogelijk Nederland en daarom zijn we op zoek naar investeerders.”