citypixels_project_baaweb s_004Aan de Lindenlaan in Baal (Tremelo) startte Bouwwerken Dominik Peeters gisteren met de realisatie van 44 appartementen. Residentie Hermes bestaat uit vijf woonblokken: een woonblok met vijf appartementen, een blok met negen appartementen en drie woonblokken met tien appartementen.

“In overleg met de gemeente hebben we gekozen voor een architectuur die landelijk en modern combineert”, zegt Luc Ceulemans van C&M Vastgoed uit Heist-op-den-Berg dat instaat voor de verkoop. “Architectenbureau Patrick Feyaerts uit Heist-op-den-Berg had dit zeer goed begrepen en is erin geslaagd 44 appartementen in te planten in het groen met respect voor de omgeving en met de nadruk op gezellig wonen en hedendaagse modern comfort.”

“Onder het gehele project zijn twee ruime ondergrondse parkeergarages voorzien waar elke koper kan beschikken over één of meerdere staanplaatsen, een aparte berging en enkele gezamenlijke fietsenbergingen. Bewoners kunnen via de trap of lift naar hun appartement. Vooraan worden er langs de nieuwe weg extra bezoekersparkings voorzien en ook aan de groenaanleg zal veel zorg besteed worden.”

“Het project zal ongetwijfeld een invloed hebben op Baal”, zegt Ceulemans. “Een dergelijke inbreiding zorgt ervoor dat er in het centrum terug meer geleefd wordt hetgeen bevorderlijk is voor de gezelligheid en ambiance in de dorpskern.”