makromachelenDe 133 ontslagen werknemers van Makro in de twee Vlaams-Brabantse vestigingen in Sint-Pieters-Leeuw en Machelen kunnen mogelijk op vervroegd pensioen vanaf 55 jaar via het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (swt). Dat plan kwam op tafel bij de onderhandelingen tussen de directie van de supermarktketen en de personeelsvertegenwoordigers.

Directie en vakbonden zijn begonnen aan de onderhandelingen over de sociale aspecten tijdens de tweede vergadering. De directie heeft de mogelijkheid van vertrek op 55 jaar op tafel gelegd. Een akkoord hierover is er nog niet. De fod Werkgelegenheid moet het licht nog op groen zetten.Voor de 77 ontslagen werknemers in Machelen en de 56 getroffen collega’s in Sint-Pieters-Leeuw zou het de bittere pil van de herstructurering van 13 juni enigszins verzachten.

De directie van Makro bevestigde de interesse van Mediamarkt in het departement hifi en video. Die afdeling zette de zelfbedieningsgroothandel in de etalage. De formule van store in store, een winkel in een winkel, geniet de voorkeur. Zo zou Makro jongere klanten kunnen aantrekken naar zijn vestigingen.