lalorraineEen kandidaat-overnemer heeft bij de curator van de bakkerijgroep Le Bon Grain (LBG Bakeries) een concreet bod uitgebracht voor de overname van de vestiging in Asse. Daarmee zouden 111 jobs gered kunnen worden. Het zou gaan om La Lorraine, de nummer een van de Belgische bakkerijmarkt. Voor de vestiging in Diest is er geen interesse.

Dinsdag moet duidelijk worden of de banken en de rechtbank van koophandel in Leuven akkoord gaan met het overnamebod. Dat bleek maandag tijdens een vergadering van de curatoren en de vakbonden. De curatoren zijn met de kandidaat-overnemer de vestigingen in Heusden-Zolder en Asse gaan bekijken. Het is voor deze twee filialen dat de overnemer concrete interesse heeft.

Officieel moet de naam van de kandidaat-overnemer nog worden bekendgemaakt, maar het zou gaan om La Lorraine, de bakkerijgroep met roots in Oost-Vlaanderen. La Lorraine Bakery Group is de grootste warme bakker van het land.

De kandidaat-overnemer wil in het totaal ongeveer 200 mensen overnemen van Le Bon Grain, van wie 111 in Asse. Voor de bijna 500 anderen is er voorlopig geen toekomstperspectief. Er is immers nog geen interesse om ook de vestigingen in Diest, Ardooie, Lommel en Morlanwelz in te lijven.