Alle 26 recyclageparken van de Vlaams-Brabantse afvalintercommunale EcoWerf zijn op dinsdag 17 oktober voor een dag gesloten. De tachtig parkwachters krijgen opleiding om hun dagelijkse activiteiten nog beter te kunnen vervullen.
De parkwachters zijn belangrijke ambassadeurs van EcoWerf. Ze geven informatie aan de bezoekers, helpen hen en zorgen ervoor dat alles veilig kan verlopen.Van de parkwachters zelf kwam de vraag om jaarlijks voor de hele groep een opleidingsdag te organiseren zodat bepaalde thema’s grondiger kunnen worden aangepakt. De inhoud van de opleidingen is afgestemd op de dagelijkse praktijk en gebaseerd op concrete voorvallen.

De opleidingen maken het mogelijk dat de bezoekers op een klantvriendelijk en veilige wijze geholpen kunnen worden. Thema’s die aan bod komen, zijn ehbo, brandbestrijding, klein gevaarlijk afval (kga) en til- en heftechnieken.

Op de 26 recyclageparken brachten de inwoners in 2016 845.000 keer afval. Goed voor 52.000 ton afval. Dat is een derde van wat EcoWerf in 2016 heeft ingezameld.

Het intergemeentelijk milieubedrijf zorgt voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in 27 gemeenten in het oosten van Vlaams-Brabant: Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw.