recupel on tour“In veel ondernemingen zijn er oude elektro-apparaten die nooit meer gebruikt worden”, zegt Kevin Logist van Voka – Kamer van Koophandel arrondissement Leuven. “Die toestellen bevatten afvalstoffen die niet in ons leefmilieu terecht mogen komen en recycleerbare grondstoffen die de industrie nodig heeft om nieuwe apparaten te produceren. De gratis inzamelactie Recupel on Tour is daar een oplossing voor. ”

Het inzamelen via Recupel heeft enkele voordelen. Als de toestellen stuk zijn, dan recycleert Recupel ze op een correcte, milieuverantwoorde manier: Recupel ontmantelt de toestellen, ontdoet ze van gevaarlijke stoffen en recycleert ze tot nieuwe grondstoffen. Werken de apparaten nog  of zijn ze niet beschadigd, dan brengt Recupel ze naar een Kringwinkel of geeft Out of Use ze een tweede leven.

Zowel laptops, pc’s, als printers, beeldschermen  muizen of printerkabels,  audio- en videoapparaten  vaste en mobiele telefoons , stroomadapters en laders , koffiezetapparaten  elektrotoestellen met of zonder snoer of zelfs met ingebouwde batterijen kunnen ingeleverd worden.

Wie dat wil, kan oude elektro op 5 juni van 8 tot 14 uur naar de Recupel-inzamelplaats brengen. Dat is bij Out of Use aan de Nijverheidslaan 12a in Aarschot. Deze inzamelactie is een samenwerking van Recupel en Out of Use.