Recupel haalt 2,3 ton oude elektro op in Tienen

RECUPELRecupel, het bedrijf uit Tienen dat sinds 2001 instaat voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België, was actief zin zijn thuishaven.

Tijdens de Recupel on Tour in Tienen zamelden Recupel, in samenwerking met de intercommunale Ecowerf en de Kringwinkel, oude elektrische en elektronische apparaten in. “Tijdens de passage van Recupel on Tour in Tienen werd 2.392,5 kg afgedankte elektro-apparaten ingezameld.Een cijfer waar we meer dan tevreden mee mogen zijn”, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “De volgende stap voor ons is nu de recyclage van kostbare grondstoffen uit deze apparaten. We hopen dat de inwoners na onze doorkomst de smaak te pakken hebben en zich nu raad weten met hun oude elektrische toestellen: die horen op het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel.”

Van de 2.392,5 kg afgedankte toestellen komt 478,5 kg terecht in het netwerk van de Kringwinkel. De overige 1.914 kg (defecte apparaten) wordt door Recupel gerecycleerd

De ophaling en recyclage van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten wordt sterk gereglementeerd. Uit afgedankte toestellen kunnen immers heel wat herbruikbare grondstoffen  gewonnen worden die anders verloren gaan ten koste van het milieu. Recupel on Tour werd door Recupel in het leven geroepen om de consument op een actieve manier op de hoogte te brengen over het hoe, wat en waar binnenbrengen van oude elektro, en zo dus bij te dragen aan de recuperatie van grondstoffen. Afgedankte toestellen komen immers nog regelmatig terecht bij het gewone huishoudelijk afval, terwijl die eenvoudigweg kunnen ingeleverd worden bij de voorziene inzamelpunten.