RateBeer bekroont café en restaurant in Pajottenland

eizeringenDe internationale beoordelingssite RateBeer maakte de jaarlijkse awards bekend. Het Pajottenland valt tweemaal in de prijzen. Met het beste café in Lennik en het beste bierrestaurant in Beersel.

RateBeer maakte de lijst bekend met beste cafés, bierrestaurants, brouwertapzalen en bierwinkels van 2015. Restaurant 3 Fonteinen op het Herman Teirlinckplein in Beersel is al sinds de jaren vijftig in handen van de familie Debelder. Op de kaart met lokale en traditionele gerechten staan konijn in geuze en kalkoen in faro, het Brusselse lambiekbier.

Het beste biercafé ter wereld is volgens RateBeer In de verzekering tegen de grote dorst. Dit volkscafé ligt aan de kerk in Eizeringen, een gehucht van Lennik. In de verzekering tegen de grote dorst is vooral populair bij liefhebbers van geuze en lambiek. Geen wonder dat deze bieren de specialiteit van het huis zijn.

Nog steeds volgens de website is In de verzekering tegen de grote dorst ook de op een na beste bierbestemming ter wereld. Toeristen moeten wel rekening houden met de wel heel beperkte openingstijden. Het café is maar één voormiddag per week open en wel op zondag van 10 tot 13.30 uur. Dan zit het steevast proppensvol.

In Eizeringen liepen ze daarmee jaren vooruit op de nieuwe trend van de beperkte openingsuren. Het is niet de eerste keer dat het sfeervolle en authentieke café in de prijzen valt.