Randstad helpt Leuvense studenten aan startersbaan

career-centerDe KU Leuven heeft woensdag het Student Career Center gelanceerd. Dat moet studenten die afstuderen beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. De bestaande initiatieven worden gecentraliseerd binnen een loket van de dienst studentenvoorzieningen en verder uitgebouwd. Ter versterking van de expertise over het functioneren van de arbeidsmarkt worden continu drie mensen van hr-dienstverlener Randstad ingeschakeld.

Het Student Career Center bundelt bestaande initiatieven aan de KU Leuven. Zoals daar zijn het aanbod van juristen bij het opstellen van contracten voor jobs of stages en de hulp die de dienst studieadvies biedt bij het solliciteren. Maar ook de studentenjobdienst en het LCIE-project dat het ondernemerschap onder studenten wil stimuleren.

Dat wordt nu aangevuld met de arbeidsmarktexpertise van Randstad. Het interimbureau gaat studenten helpen bij het vinden van een studierelevante bijbaan of een startersjob.

Het Student Career Center beschikt over een loket en een website. Naast individuele coaching worden events, infosessies en workshops georganiseerd. Tijdens de voorstelling stelde vicerector studentenbeleid Rik Gosselink dat de KU Leuven studenten zo goed mogelijk wil lanceren op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden van enkele wetenschappelijke opleidingen ondervinden de jongste jaren meer moeilijkheden dan vroeger om snel een job te vinden.

“De arbeidsmarkt is minder voorspelbaar geworden en vergt ook nieuwe competenties”, zegt Jan Denys van Randstadt. “Werknemers moeten hun loopbaan zelf meer in eigen handen nemen. Arbeidsmarktadvies, zowel in het begin als tijdens de loopbaan, is meer dan ooit nodig.”