Puratos opent jacht op operatoren en onderhoudstechnici

bakkerPuratos organiseert op donderdag 9 en zaterdag 11 juli in de bedrijfsgebouwen aan de Industrialaan 25 in Groot-Bijgaarden een job day. Hiermee opent het voedingsbedrijf de jacht op operatoren en onderhoudstechnici. “We willen op de twee dagen zoveel mogelijk kandidaten ontmoeten. Dit lijkt ons de beste en meest directe weg om geschikt personeel te vinden”, stelt Silke Maes van Puratos.

Puratos ontwikkelt en produceert wereldwijd een waaier van ingrediënten die ervoor zorgen dat (banket)bakkers en chocolatiers kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar kwaliteit van voedsel. De onderneming telt 7.000 medewerkers in meer dan honderd landen. Om de permanente groei te ondersteunen gaat het bedrijf voor de productiesite in Groot-Bijgaarden op zoek naar operatoren en onderhoudstechnici.

“Dat doen we via twee job days”, zegt Silke Maes, recruitment & training trainee bij Puratos. “We doen dit voor de eerste keer helemaal zelf omdat we denken zo meer kans op succes te hebben. De selectie gebeurt in twee fasen. Een eerste test moeten de kandidaten thuis doorstaan. Die polst naar het logisch nadenken en numerieke vaardigheden via het oplossen van vraagstukken. De tweede test vindt plaats tijdens de eigenlijke job days.”

Kandidaten moeten slagen in beide testen. De teller staat momenteel op negen. “We zijn nog volop bezig met het screenen van cv’s. We doen ook een beroep op Randstad, waar begin deze week vijf sollicitaties binnenliepen. We hopen op beide dagen twintig sollicitanten te mogen verwelkomen. De job day zelf verloopt in twee sessies, specifiek gericht op de twee openstaande functies.”

Hoeveel nieuwe werknemers Puratos precies wil aantrekken, wil het bedrijf op dit moment nog niet kwijt. Inschrijven kan nog tot 6 juli via de website van Puratos of per mail info@puratos.com ter attentie van Silke Maes.