Geert Van Winkel (1)Proximus SpearIT uit Diest start een nieuwe servicesunit. De it-partner van kmo’s trok een productmanager services & sourcing aan, in een volgende stap om de ambitieuze doelstellingen voor 2018 te realiseren. Geert Van Winkel (45) kreeg de opdracht om de businessunit uit te bouwen.

Proximus SpearIT profileert zich als partner van kmo’s die al hun behoeften op het vlak van informatica, netwerken en infrastructuur combineert in één full it-package. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen met technologieën aangepast aan de activiteiten van die kmo’s.

Geert Van Winkel (foto) was eerder actief bij FIS (Clear2Pay), Accenture en Atos Origin. Hij moet de bestaande activiteiten rond box moving en integratie ondersteunen. Onder services valt de dienstverlening vanaf aankoop over installatie tot nazorg. Via sourcing worden noden als onsite- en remoteservicedesk ingevuld voor klanten die dat zelf moeilijk kunnen.

“Wij implementeren ons servicemodel naar de kmo-markt, in een straal van 100 kilometer rond Diest. Onze klanten zitten in Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen en Waals-Brabant. We zijn actief in diverse sectoren, van fruitteelt tot chemicaliën. Maar bijvoorbeeld ook in verzorgingstehuizen, waar diverse sites met elkaar geconnecteerd worden”, zegt Van Winkel.

“Onze services vormen een toegevoegde waarde voor bedrijfjes die te klein zijn om een interne it-medewerker in dienst te nemen. Wij sturen een van onze mensen een dag per week naar hen. We hebben een ruimer aanbod aan kennis van netwerken, infrastructuur en hardware.”

“Tot dusver concentreerden we ons op de kleinere kmo’s met een of twee laptops. Nu gaan we onze focus leggen op middelgrote bedrijven met 25 gebruikers.”

Bij Proximus SpearIT werkt een zestigtal mensen. “Tegen eind volgend jaar moeten er vijftig werknemers bijkomen. Tegen 2018 moet het personeelsbestand gegroeid zijn met honderd eenheden.”