LOGO VLAAMS-BRABANTDe provincie Vlaams-Brabant ondersteunt initiatieven die mee bouwen aan de kenniseconomie in Vlaams-Brabant, innovatie bevorderen en extra tewerkstellingsplaatsen kunnen creëren. Projecten kunnen ingediend worden tot 15 oktober.

Een belangrijke voorwaarde voor de subsidie is een structurele samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke partners en overheden voor het innovatief project.
Het project moet innovatieve oplossing bieden voor een Vlaams-Brabantse uitdaging. De oplossing moet dan ook voornamelijk en zeker in beginsel geboden worden door Vlaams-Brabantse partners in een Vlaams-Brabantse setting. De verspreiding van de resultaten en de communicatie moet zeker gericht zijn naar een Vlaams-Brabants (eventueel professioneel) publiek. Doorgroei naar een breder vervolgproject verder dan de regiogrenzen en zelfs internationaal is zeker mogelijk en wordt aangemoedigd.

Het wedstrijdreglement stipuleert dat enkel de best geëvalueerde projecten een subsidie krijgen. Die subsidie beloopt maximaal de helft van de aanvaardbare kosten, met een maximum van  250.000 euro. Het project loopt maximaal 24 maanden.

Projecten moeten worden ingediend tegen15 oktober via een eenvoudige digitale aanvraagprocedure met een gevat aanvraagformulier. De beslissing over de toekenning valt voor 31 december

Het volledige subsidiereglement en de online indieningsmodule staan op de website van de provincie.

Wie inspiratie wil opdoen, kan alvast naar deze site surfen. Sinds 2007 geeft de provincie als subsidies voor innovatieve projecten, de site toont een greep uit de vele inspirerende projecten.

Een initieel idee toetst u best even vooraf af. Meer informatie bij Pierre Faché, dienst Economie, tel 016-26.72.97, pierre.fache@vlaams-brabant.be