Er komen geen appartementen en grootwarenhuis op de verlaten site van Akzo Nobel in Vilvoorde. De plannen voor de bouw zijn te grootschalig en werden daarom geweerd. De belangstelling van investeerders en projectontwikkelaars in de site blijft groot.

De site van verfproducent Akzo Nobel aan de Leuvensesteenweg ligt er al jarenlang verlaten bij. In 2004 werd een bodemverontreiniging vastgesteld. Dat was de aanzet voor een lange saneringsoperatie.

De site staat al een tijd te koop. De stad Vilvoorde krijgt geregeld aanvragen van projectontwikkelaars. Tot dusver kon geen enkel project op goedkeuring rekenen.

Zopas liep er een vergunningsaanvraag binnen voor de bouw van een grootwarenhuis en heel wat appartementen. Maar ook die aanvraag werd door het stadsbestuur van Vilvoorde afgewezen wegens te grootschalig en te veel negatieve gevolgen voor de mobiliteit. De projectontwikkelaar gaat tegen de beslissing in beroep bij het provinciebestuur.

In Vilvoorde zijn ze ervan overtuigd dat de site een nieuwe bestemming zal krijgen. Het terrein ligt in een bouwzone en kan daardoor op veel interesse rekenen.