Uit onderzoek van het online platform pretparkdeals.be blijkt dat wie een dag naar een pretpark of dierentuin gaat al bij de parking flink wat geld kwijt is.

Wie ervoor kiest om met de auto naar pretpark of dierentuin te gaan krijgt vaak te maken met zeer dure parkeerplaatsen. Dat zegt het platform pretparkdeals.be op basis van een onderzoek naar de prijzen voor een dagje parkeren aan het pretpark of dierentuin. De kosten variëren van 5 tot 13 euro per dag. “De echt populaire pretparken vragen rond 10 euro”, luidt het bij pretparkdeals.be. “Voor wie met een grote groep of vereniging gaat, en dus meerdere wagens nodig heeft, lopen de kosten al snel op. De voorbije jaren gingen de parkeerprijzen in stijgende lijn. Walibi Belgium, Efteling en alle Plopsa parken blijken het duurste om te parkeren.”

Goedkopere alternatieven

Bezoekers wordt aangeraden om te kiezen voor goedkopere en milieuvriendelijkere alternatieven. Veel pret-en  dierenparken bevinden zich in de buurt van stations. Voor de meeste van deze parken worden er door de NMBS B-dagtrips aangeboden waarmee je een trein- en toegangsticket aan goedkoper tarief krijgt. Wie toch met de auto komt kan ervoor kiezen verderop te parkeren buiten de bebouwde kom. Even stappen moet je er als pretparkbezoeker dan wel voor over hebben.