Presa innoveert in codering en verpakking

speedpack-hybridePresa stelde op Empack, de grootste belangrijkste verpakkings- en coderingsbeurs van België, de nieuwste generatie industriële codeermachines voor. Het bedrijf uit Overijse is al meer dan 35 jaar expert in verpakking, etikettering, codering en identificatie van producten.

Presa pronkt met drie nieuwe machines voor de Belgische markt. “Op het vlak van etikettering is er de thermische kleurenprinter VP700 van het merk VIPColor”, zegt Sofie Vandereycken, supportmanager marketing & sales. “Voor codering biedt het bedrijf de kleinkarakterprinter 8900 van het merk Linx.” Dat is een inkjetprinter, waarbij vloeibare inkt op papier gesproeid wordt. “Nieuwkomer op het gebied van verpakking is de zakkenvulmachine Speedpack Hybrid van het merk Audion Elektro.”

“De VP700-printer drukt etiketten van uitzonderlijke grafische kwaliteit en levendige kleuren tegen een snelheid van 18 meter per minuut. Dat komt neer op honderd etiketten van vijftien op vijftien centimeter. De Linx 8900 is ontworpen met de jongste technologieën op het gebied van coderen, onder meer een volledig nieuwe soort printkop. Deze machine kan worden gebruikt in de meest zware productie-omgevingen.”

“De Speedpack Hybrid is een compacte vorm-, vul- en sluitmachine die zowel met buisfolie als met kant-en-klare zakjes op rol kan werken. Met buisfolie vormt de machine eerst de zakjes, die vervolgens gevuld worden met een product en daarna gesloten worden. Voor deze machine werd een patent aangevraagd.”

Een van de klanten is Entiris. Het maatwerkbedrijf uit Aarschot gebruikt de Linx-machines voor de verpakking van stopcontacten en schakelaars onder blister. Een opdrachtgever van Entiris wilde dat de voor- en achterzijde van blisterkaarten bedrukt werd met specifieke informatie. Presa hielp Entiris aan een digitale oplossing. De machine heeft een capaciteit van 16 miljoen kaarten per jaar. Entiris benut er daarvan 11 miljoen.