Na jarenlang onderzoek lanceert Pralco de pralon. Dat is een exclusieve Belgische praline met een liquide vulling in tal van speciale smaken. Van champagne, cognac, lychee en rode wijn tot gin, thee en yoghurt. Volgens het het Leuvense bedrijf is het de eerste keer dat een praline gemaakt wordt met een liquide vulling zonder te moeten kiezen voor een dik suikeromhulsel.

De timing van de lancering is niet toevallig. Met de valentijnshype in aantocht is het voor de chocolatiers achter pralon het geschikte moment om hun Belgische creatie te introduceren bij het publiek. Het begon vier jaar geleden toen een Brusselse boekhouder en zijn dochter , pas afgestudeerd aan de bakkerijschool, op zoek gingen naar een manier om een praline te ontwikkelen met een liquide vulling.

Na drie jaar research werd een procedé ontwikkeld om de liquide vulling in de praline te beschermen met een fijn en smaakloos laagje voedingsvet dat zeer weinig calorieën bevat. Hierdoor blijft de praline licht verteerbaar en komen de smaken van de chocolade en de vulling volledig tot hun recht.

Door het innovatieve en gepatenteerde productieproces werd een veelvoud aan vloeibare vullingen ontwikkeld. Liefhebbers kunnen genieten van smaken zoals cognac, whisky, rum en godbetert ook gin maar ook fruitcoulis van framboos, aardbei, mango en lychee. Daarnaast zijn er ook vullingen op basis van koffie, thee en yoghurt.

“De pure smaak van de vulling wordt versterkt door een fijne toplaag van witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade”, zegt Hugo Van Caekenberghe, zaakvoerder van Pralco. “De combinatiemogelijkheden voor de vulling zijn eindeloos. Gepersonaliseerde pralons met een vulling naar keuze? Dat kan.”

De pralon wordt ambachtelijk geproduceerd en door een uitgebreid panel van smaakexperts getest en geproefd. Momenteel is de praline verkrijgbaar in discoverybox met dertien pralons. Elke doos bevat twaalf pralines met in totaal zes smaken (lychee, aardbei, framboos met passievrucht, framboos met gin, french coffee met cognac en advocaat met amaretto) en een dertiende pralon met een champagnevulling. De pralines zijn verkrijgbaar in een vijftigtal verkooppunten in België.