PORTRA wordt kwaliteitslabel voor portretfotografie in Vlaanderen

PORTRA_groep_HR25 beroepsfotografen lanceren PORTRA, een kwaliteitslabel voor portretfotografie. Ze willen de afstand tussen klant en beroepsfotograaf kleiner te maken. “Het is in Vlaanderen de eerste keer dat een groep fotografen de krachten bundelt om de stap naar een fotostudio laagdrempeliger te maken”, zegt Francis Tilborghs uit Tervuren, één van de vijf oprichters. “Of je nu een familieportret wil laten maken, een beeld van je werknemers of de raad van bestuur, PORTRA moet bij particulieren en bedrijven dé referentie worden voor professionele portretfotografie in Vlaanderen.”

“Tegenwoordig zien we bijzonder veel fotografen die portretten aanbieden, ook al zijn die niet altijd even geschoold”, zegt Tilborghs. “Voor klanten is het zo moeilijk om door de bomen nog het bos te zien in hun zoektocht naar een kwalitatieve fotosessie.”

“Met PORTRA willen we deze zoektocht voor de klant vergemakkelijken door een selectie van getalenteerde fotografen op één website aan te bieden”, zegt Tilborghs. “Om deel uit te maken van de groep moeten de fotografen als specialisatie portretfotografie hebben, in bezit zijn van een eigen professionele portretstudio en over bewezen vakmanschap beschikken. Voor PORTRA  staat kwaliteit niet alleen voor mooie foto’s, maar ook voor een klantvriendelijke benadering van bij het eerste contact met de klant, tot en met de aflevering van het eindproduct.”

“Elk bedrijf probeert zich te profileren van de concurrentie door een eigen bedrijfsstijl en merkpersoonlijkheid”, zegt Tilborghs. “Iedereen zegt kwaliteit hoog in het vaandel te voeren, maar dit kwaliteitsimago wordt vaak tegengesproken door de amateuristische beelden op de bedrijfswebsites en LinkedIn.Goede fotografie in lijn met de bedrijfswaarden en de bedrijfscultuur is daarom essentieel en daar willen we met PORTRA toe bijdragen.”

Van de 25 PORTRA-fotografen zijn er twee uit Vlaams-Brabant: Kris Van den Bosch uit Aarschot en Francis Tilborghs uit Tervuren.