Reniers MarleenSAS,  marktleider in software voor business analytics, start met een nieuw initiatief in het Belgisch hoofdkantoor in Tervuren. De 150 medewerkers zullen gebruik kunnen maken van een set poolbikes. Marleen Reniers, facility & fleet manager bij SAS, hoopt dat de poolbikes de korte ritten met de bedrijfswagens zullen inperken.

Het gaat om twee fietsenstallingen: de ene met zes  gewone fietsen en de andere met zes elektrische fietsen. Alle fietsen zijn uitgerust met fietstassen en een speciaal slot. SAS verwacht ze tegen het einde van deze maand.

“Bij de aankondiging werd dit project wel zeer positief onthaald door onze medewerkers”, zegt Reniers. “Tenslotte hoeft je als bedrijf niet altijd grote mobiliteitsprojecten op poten te zetten, maar wekken de kleinere en eenvoudige projecten meer interesse op bij de medewerkers omdat ze volledig vrijblijvend en onbelast kunnen gebruikt worden.”

Vandaag komt ongeveer de helft van de 150 werknemers van SAS dagelijks naar kantoor. Bijna iedereen heeft een bedrijfswagen. Sommigen maken wel gebruik van Railease en combineren de bedrijfswagen met treinvervoer. “De fietsen zijn een ecologisch verantwoord en gezond alternatief waar ik veel van verwacht”, zegt Reniers. “Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken voor een lunchmeeting in het centrum, om een broodje te halen, om bij mooi weer naar huis te fietsen of gewoon om even het hoofd leeg te maken met een ritje in het park van Tervuren.” In een eenvoudig boekingssysteem in de Outlookagenda kunnen werknemers kunnen aangeven wanneer ze welke fiets willen gebruiken.

Dit initiatief past binnen het project ‘Healthy 2015’ dat wordt getrokken door Marleen Reniers en haar collega HR-manager Els Brusselmans. Bedoeling van dit project is alle werknemers aan te moedigen om initiatieven te nemen rond gezond bewegen, gezond eten, kortom gezond leven. Tijdens lunchmeetings wordt bijvoorbeeld gekozen voor gezonde voeding. Vergaderen gebeurt nu tijdens een wandeling, op de nieuwe fietnesstoestellen of op de poolbikes. “Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar doen we het voor”, besluit Reniers.