Pokémon moet weg van tarmac in Zaventem

groupspokemonPokémon rukt op tot het tarmac van Brussels Airport in Zaventem, tot achter de security. Reizigers en zelfs personeelsleden van Brussels Airport gaan zodanig op in het spel dat ze de veiligheid in het gedrang brengen. Gevolg: minister Bellot wil de Pokémons weg op de luchthaven.

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil geen Pokémons meer achter de security op de Belgische luchthavens. Hij heeft Niantic, het bedrijf achter het succesvolle spel, daarover een brief gestuurd. Volgens Bellot gaan reizigers en zelfs personeelsleden op het tarmac van Brussels Airport zodanig op in het spel dat ze de veiligheid in het gedrang brengen.

De minister verwijst ook naar verschillende incidenten met indringers in de beveiligde zones van de luchthavens. In de kantoren van Brussels Airport hangt al een oproep van de directie om het personeel te vragen op het tarmac niet meer op Pokémons te jagen.

Maar ervoor zorgen dat de diertjes er effectief verdwijnen, kan enkel via een officiële vraag van de regering. De brief moet dat oplossen.