Met de start van de bouw van een nieuw onderzoekscentrum voor innovatie raakt het Wetenschapspark Arenberg in Leuven nu stilaan volgebouwd. De Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani houdt een pleidooi voor een nieuw bedrijvenpark in Leuven-Noord.

Ridouani zei woensdag naar aanleiding van de eerstesteenlegging van het kantoorgebouw voor Flanders Make en Sirris dat hij hoopt om toelating te krijgen om in Leuven-Noord een nieuw bedrijven- en wetenschapspark uit te bouwen. Dat zou gevestigd kunnen worden tussen de telplaats van De Lijn, de omgeving van de Eénmeilaan in Kessel-lo en de E314.

Mohamed Ridouani rekent daarvoor op Vlaanderen. Slim bekeken, want uitgerekend Vlaams minister-president Geert Bourgeois kwam de eerste steen leggen. “Wij geloven niet alleen in Sinterklaas, maar ook in een toekomst voor de maakindustrie in Vlaanderen”, zei Bourgeois.

De minister-president onderstreepte dat de Vlaamse overheid volop investeert in onderzoek en ontwikkeling. “Om ervoor te zorgen dat we de trein van de automatisering, digitalisering en robotisering niet missen.”