Brouwer AB InBev uit Leuven lanceerde een pilootproject waarbij plastic bekers via 3D printing gerecycleerd  worden tot zitbanken. De brouwer schakelde hiervoor de eerste mobiele 3D-printer van The One Project in.

De printer van The One Project print meubels van meer dan 500 kg gesorteerd en gerecycleerd PET-afval. Afval dat werd verzameld op dancefestival Tomorrowland. Het project is het resultaat van een samenwerking met The One Project, een 360° platform dat plastic afval omvormt tot nieuwe, nuttige objecten door middel van 3D printing. Als pilootproject zullen de banken op het plein naast het kantoor en op de terrassen van het gebouw worden geplaatst. Nadien zal het project worden geëvalueerd.

Doelstellingen

De samenwerking is voor AB InBev niet nieuw. Vorig jaar konden festivalgangers op Tomorrowland hun PET-flesjes inleveren en met behulp van een kleine 3D-printer flesopeners in het karakteristieke Tomorrowland design laten printen. Kampeerders konden het proces va A tot Z volgen en kregen nadien gratis de flessenopener. Het project kadert in de aangekondigde duurzaamheidsdoelstellingen van AB InBev. Het bedrijf wil tegen 2025 honderd procent van hun producten in herbruikbare verpakking verkopen of minstens voor het merendeel uit gerecycleerd materiaal.