Phoenix Contact bouwt nieuw complex in Zaventem

PxC_new buildingPhoenix Contact.is, sinds de oprichting in 1923, een wereldwijd begrip op vlak van elektrische en elektronische aansluittechniek voor industriële toepassingen. Het Phoenix Concept is terug te vinden op diverse domeinen: pure aansluittechniek, interfacemodules, overspanningsbeveiliging en open automatiseringssystemen.

Ook Phoenix Contact België wil een vooraanstaande rol blijven spelen in de Phoenix filosofie en in haar internationale marktbenadering. De nabijheid van Brussels Airport is hierbij een niet te onderschatten pluspunt.

Phoenix Contact gaat prat op innovatie, verbetering en kwaliteit. Dit zijn de hoekstenen van technologische vooruitgang. Het nieuwe bedrijfsgebouw in Zaventem is daar een duidelijk bewijs van. De Duitse Gründlichkeit van de gekozen architectuur van de hand van Architect Florian Brandstetter boezemt vertrouwen in. Het Belgische bouwteam met architecten Dirk Hendrickx en Koen Gaudaen en het studiebureau Archimedes modelleerden het geheel naar de Belgische normen en noden.

“In de zomer van volgend jaar zullen we ons personeel en onze klanten kunnen ontvangen in hoogwaardige technologische omstandigheden, met een ambitieuze blik op de toekomst”, zegt CEO Steven Criel van Phoenix Contact België. “Zo verdubbelt het aantal beschikbare vierkante meter. De 2.700 vierkante meter kantoorruimte is voorzien om in de toekomst veertig mensen extra tewerk te stellen. We willen onze marktpositie immers verder uitbouwen. De mogelijkheid om het gebouw later nog eens in oppervlakte te verdubbelen is nu reeds in de planning voorzien. ”

De nieuwe bedrijfsunit is gebouwd rond een door daglicht verlicht atrium. Deze open-space bevordert de open communicatiestructuur die leeft onder de personeelsleden. In de nieuwe showroom en opleidingscentrum staat de klant centraal. De klant kan alle producten zien, uittesten en voelen. Er zullen op regelmatige basis seminaries worden georganiseerd.

Phoenix Contact draagt duurzaam economisch handelen hoog in het vaandel. “Ons nieuwe bedrijfsgebouw is ecologisch verantwoord, dankzij de geothermische verwarming, de zonnepanelen en het groene dak. In het gebouw zijn ook doorgedreven domoticasystemen voorzien, een volledig elektronisch beheerssysteem dat werkt met onze Phoenix Contact-producten. Betere reclame bestaat niet. Iedereen zal ook kunnen genieten van de groenaanleg en aangelegde terrassen.”