Phi-OS tekent voor digitale revolutie in transportsector

phiosPhi-OS, ontwikkelaar van software uit Herent, gaat in zee met Pionira uit Drongen. Met hun nieuw partnership leiden de twee bedrijven de transportsector naar de digitale toekomst. Hun doel is administratieve vereenvoudiging en een innovatie totaaloplossing voor de logistieke flow.

De logistieke sector staat onder druk. Alleen wie snelheid, flexibiliteit en productiviteit combineert met kostenefficiëntie haalt winstmarges. Zonder digitale transformatie kunnen logistieke bedrijven morgen niet meer mee. De integratie van de tool PhiRater, die snel transportcontracten vergelijkt, met het digitale dataplatform Xynaps biedt een complete en sterk vereenvoudigde aanpak.

Xynaps is een platform dat transporteurs, verladers en douanediensten digitaal laat communiceren. De integratie van PhiRater in Xynaps sluit de volledige flow van transportmanagement. Uiteindelijk komen er weinig tot geen papieren documenten meer kijken bij de hele afwikkeling van transport.

“Verladers en transporteurs kunnen dankzij onze software PhiRater in real time hun transportcontracten vergelijken en evalueren”, zegt Toon Fabry van Phi-OS. “Zo krijgen ze onmiddellijk de beste oplossing volgens de specifieke parameters van hun transportorder. Verladers zetten het transport in gang met een simpele muisklik.”

“Daarna volgt een sterk vereenvoudigde en versnelde administratieve afwikkeling van de order. Transportdocumenten worden beheerd in de cloud. Verladers, leveranciers en andere betrokkenen hebben rechtstreeks toegang tot alle data en kunnen die gemakkelijk uitwisselen. Deze flow eindigt met  automatische facturatie en controle.”

“Een efficiënte logistieke organisatie waarbij het personeel alleen moet focussen op de uitzondering: dat is de toekomst. Wie nu digitaliseert, steekt simpelweg de concurrentie voorbij.”