pfizerPfizer heeft maandag in zijn European Logistics Center in Zaventem een volledig gerenoveerd gebouw ingehuldigd. Daarmee opent het farmabedrijf een logistieke hub voor Europa. Zeventig procent van alle logistieke processen, financiën en voorraden wordt voortaan beheerd vanuit de verbouwde ruimte in Zaventem.

Het European Logistics Center van Pfizer ligt op een boogscheut van de luchthaven in Zaventem. Het vormt de draaischrijf van de distributie van Pfizer-geneesmiddelen voor Europa. Met 215 medewerkers is Pfizer Zaventem een belangrijke tewerkstellingspartner in de regio.

De site in Zaventem bestaat uit drie gebouwen en kreeg een volledige make-over. Een gebouw werd grondig verbouwd tot kantoor met open ruimtes voor de werknemers van 26 nationaliteiten. De andere gebouwen, die voorheen dienden als opslagplaats en kantoren, worden verkocht. De distributie van producten werd twee jaar geleden uitbesteed.

Ook de structuur van het European Logistics Center wordt gewijzigd. Er werd een businessunit innovatie opgericht, die zich bezighoudt met het beheer van producten die beschermd zijn door een patent. De businessunit essential dient voor de andere producten en wordt anders gepositioneerd.

Dat Pfizer aan Zaventem zo’n belangrijke rol toekent in het distributiebeheer is volgens directeur Kim Sandell niet toevallig. “België is de meest logische keuze door de ligging in Europa en de activiteiten in Zaventem. Zestig procent van onze verkoop ligt binnen een straal van 550 kilometer.”