Peter Mampaey start als Klussenier

PeterMampaey-680x1024Peter Mampaey uit Scherpenheuvel start in september als Klussenier, een veelzijdig vakman voor renovatie, onderhoud en verbouwingen. Hij richt zich zowel op particulieren als bedrijven.

De Klussenier is een franchiseformule voor vakmannen die van alle markten thuis zijn. U kent De Klussenier misschien van tv-programma’s als ‘De Huisdokter’, ‘Grootse plannen’ of ‘Help, mijn man is een klusser!’.

“Ik zag een advertentie op het internet en besloot om mijn kans te wagen”, zegt Peter Mampaey . Na een grondig gesprek over zijn mogelijkheden en specialiteiten werd de beslissing om te starten snel genomen.

“Na mijn opleiding Schrijnwerker & restaurateur A2 ben ik gaan werken”, zegt Peter Mampaey. “Ik begon in de verf- en decoratiebranche om na enkele jaren de overstap te maken naar de bouwsector. Ik heb gewerkt bij bedrijven voor Scandinavische woningbouw, interieurbouw, verlichting, standenbouw en fabricage van ramen en deuren. Zo heb ik me van schrijnwerker opgewerkt tot polyvalent technieker en werfleider. Ondertussen besteedde ik al mijn vrije tijd aan mijn grote hobby: renoveren en verbouwen. Zo heb ik mijn eigen woning helemaal zelf verbouwd tot een comfortabele woning. Ook familie en vrienden weten mij steeds te vinden als er werken moeten worden uitgevoerd. Mijn grote droom was om van mijn hobby mijn werk te maken, maar hoe pak je dat aan? Het antwoord op die vraag vond ik bij De Klussenier.”

Het werkgebied heeft hij alvast afgebakend. Hij richt zich op particulieren en bedrijven.In de praktijk blijkt het immers moeilijk om gekwalificeerd personeel voor kleinere renovaties te vinden, omdat bouw- en aannemersbedrijven zich vooral op het grote werk als innovatie en nieuwbouw richten.